Ja, det har vi haft: en trevlig resa! Tidigt i fredags bar det av mot det som man enligt många inte får missa när man är i Kenya. Masai Mara.
Det är väl inte lika vanligt att dedikera blogginlägg som att dedikera böcker, men om detta inlägg skulle dedikeras så skulle det vara till vännen Petra. Tack vare kontakter genom hennes internationella framgångar i de beslutsfattande leden inom bordtennisen – och tack vare generositet fick vi ta del av och åtnjuta Petrarabatten hos kontakten inom världens bästa safariföretag.
Ett tack också till vicepresidentens make Fredrik som med samma generositet lånade ut den stora fina kameran till oss i helgen. Oj vilken skillnad.
Och oj vilken helg! Redan innan vi kom fram till härliga Keekorok Lodge hade vi hunnit se både lejon och elefanter. Och förutom simba och ndovu fick vi under våra gamedrives möta många andra djur, t ex pumba och twiga som är Ambros favorit och oftast kallas Affe. Till och med från hotellrummets veranda kunde vi se elefant och giraff. Förutom spännande djur, fantastisk natur, familjemys, fin lodge och poolbad ingick även god mat. Junior i familjen håller dock fast vid sin HCLP-diet och var bara riktigt förtjust i pannkakorna vid frukosten. Men “titta djuren” tyckte han lika mycket om som övriga familjen, och vi återvänder mycket gärna.

Fler bilder finns här