I veckan har jag försökt ta mig i kragen och uppdatera mig på nyheter i landet. Gör härmed ett försök till rekapitulering av vad som hänt här i veckan, avseende nyheter av åtminstone lokalt intresse.

Premiärministern i landet Raila Odinga, är i luven på presidenten Mwai Kibaki. De kan inte enas om vem som ska bestämma över vad här i landet. Till följd av deras oenighet har parlamentet inte sammanträtt på mer än två veckor. I söndags lät premiärminister Raila döpa sig av en pastor David Owour, Anledningen till dopet uppgav Raila var dels att han blivit född på nytt efter ett möte för ungefär en månad sedan och dels “in the context of the ills currently facing Kenya, key among them, the infighting in government.”
Igår blev Thomas Patrick Gilbert Cholmondeley, sonsonson till Hugh Cholmondeley, 3rd Baron Delamere, som kom till Kenya 1901, dömd för dråp. Det var på förstasidan i dagens Daily Nation. I SvD kan man också läsa om det på svenska.

För övrigt har även Cissi och Ellentin fått sina visum förnyade med tre månader idag. Vi hoppas dock att vara hemma i Sverige före midsommar.