För nästan 11 år sedan, när vi var i väntans tider efter vårt första barn, berättade vännen Mona om en dröm hon haft. Svärfar Tage låg på rehabiliteringscentrum i Härnösand efter den skallskada han fått i januari -98, då han åkte skridskor och föll. Mona drömde att hon skulle hälsa på Tage som då bara kunde ligga ned och inte kommunicera med besökare. När Mona i drömmen kom till Härnösand för att träffa Tage, mötte hon honom på parkeringen i färd med att ta Saaben till Uppsala. “Inte fan tror du de har tagit körkortet av mig” sa han till Mona. Han hade fått besked om att han fått sitt första barnbarn. Då blev han med ens pigg och skulle ta bilen och hälsa på. Barnbarnet var en flicka och hette Sofia.

Mona berättade om drömmen för oss sommaren -98 och när Ellentin föddes januari -99 så var andranamnet givet: Sofia. Dels på grund av Monas dröm och dels för att Cissis farmor Annie också hade namnet som sitt tredje namn efter Helmi.
Tage blev aldrig så frisk efter olyckan att han kunde köra bilen själv men hade han kunnat så hade han gjort det.

Idag har Sofia namnsdag och flickorna är nyss hemkomna efter shoppingrunda där Ellentin köpt en mycket vacker och efterlängtad indisk klänning i orange och cerise. När vi blev utredda för adoption hösten -06, som jag berättade om häromdagen, så blev Ellentin också intervjuad. Hon svarade då “Indien” på frågan om vilket land hon helst ville att vi skulle adoptera från. Anledningen var att “de har så fina kläder där”. Nu blev det Kenya, men här har de också fina kläder, och tack vare den stora indiska populationen finns här även vackra kläder gjorda i Indien att köpa.
Se resultatet av dagens inköp på Ellentins blogg.

När tjejerna shoppade gick Ambros och jag till Svenska skolan där Ambros badade. Men han ville inte gå ner i vattnet idag utan satt bara på kanten till barnbassängen.