Nej, inga hurrarop idag heller. Tack igen för alla som hoppas åt oss, och för alla peppande kommentarer. Håller med om att det här är en nagelbitare. Lite väl spännande faktiskt….
Carol, Ambros guardian ad litem, hämtade oss (utom Ellentin som slapp vara med idag) vid 11 och vi åkte till domstolen i hopp om att få träffa domaren. Det gick någon timme och endast knappt hälften av fallen på listan var avklarade före lunchpausen. Vi hade en trevlig lunch med advokat Leah, guardian Carol och en Ambros på toppenhumör. Sen tillbaka till korridoren utanför familjerättens “chambers”. Det börjar kännas som en tröttsam korridor på en förlossningsavdelning, men gossen gillar att vara i dumstolen som tur är.

Advokat Leah sa att Carol kunde åka hem efter lunch eftersom chanserna att få en adoption order idag försvunnit helt. Men hon tyckte det var bra om vi stannade eftersom det skulle kunna ha en gynnsam effekt på domarens humör (“You are such a beautiful family” smiley). Hon var tämligen säker på att bara vi fick träffa domaren så skulle vi garanterat få en ny tid. Kanske redan nu på fredag.
Så enkelt var det dock inte. Vi fick komma in till sist, men domaren förstod inte vad vi gjorde där. Han kunde inte alls ge oss nån ny tid. Det kan bara chefsdomaren. Nya rutiner? Dagsformen?
Oavsett orsak till denna vägran så gick vi tomhänta ut. Alla utom Leah som fick nåt slags dokument som ska ge henne rätt att träffa chefsdomaren imorgon. Och hon kan mycket väl säga att vi får vara nöjda med vår tid den 24 juli. Om vi stryks från den blir nästa tid efter domstolens långa augustistängning. Det går att föreställa sig varför en del adoptivföräldrar har fått opassande utbrott när de varit i domstol.

Svenska skolan skickade nyss ett mejl om nästa termins skolavgifter. Kanske dags att söka plats till flickebarnet för ett par terminer till. Men just ja, Sundsvalls kommun vill ju inte betala en krona för att hon ska bli utbildad, så vi skippar väl det.
Bitter? Nej, inte än – men aningen cynisk kanske. Och besviken att inte ens en vindpust av alla bönerna och goda tankarna kunde blåsa förbi Nairobi High Court idag.
Familjen Andersson bjuder snart på tröstepasta. Skönt med vänner.
Både här hemma och där hemma.