En bild från dagen i november då vi blev fyra i familjen. Tiden går och står alldeles stilla på samma gång. På just det här sättet kan vi mysa också idag. Tacksamheten är stor över att vår pojke så självklart var vår son och lillebror så fort vi möttes. Ändå är han inte det än, och jag är trött på att ha tålamod! Tålamod och pengar skulle det vara bra att ha obegränsat av på en sån här resa. En resa som började när vi för närmare åtta år sedan började längta efter ett syskon till Ellentin. En slingrig resa som passerade ett för stort antal IVF-behandlingar som kostade både kraft och kosing. Ändå kan jag inte ångra nåt. För om vi inte hade gått just den här krångliga vägen så skulle vi inte ha hamnat här.
Det var hit vi skulle.

Men nu är vi färdiga här!
Vi har växt nära som familj, vi har lärt känna ovärderliga delar av vår pojkes första land, vi har fått vänner för livet och fått förmånen att längta. Vi har gått igenom utedning efter utredning och har fått se fina rapporter som säger tummen upp till oss som föräldrar. Och så hänger allt på en sketen domstolstid! Det här med adoption är en korruptionsfri verksamhet – tyvärr verkar det vara synonymt med superineffektiv verksamhet. Och ju långsammare det blir desto färre kommer kunna tänka sig att adoptera från Kenya och desto fler barn förblir föräldrarlösa. Och får aldrig kalla nån för mamma.

Jag har lust att gråta men nöjer mig med att titta på regnet som vräker ner utanför caféet där jag sitter. Ännu en dyr kopp kaffe. Det är väl sånt vi borde snåla in på om vi ska sitta fast här i flera månader till. Men det har vi inte lust med, så istället har vi börjat spåna på andra möjliga inkomstkällor. Försöka tjäna reklampengar på bloggen? Eller ta betalt av bloggläsare; kan det vara nåt? Om alla 248 som var inne igår betalar en femma var om dagen. En rätt rejäl månadslön. Men å andra sidan skulle ju antalet läsare då minska till en handfull så vi får nog hitta på nåt annat. Sälja jultidningar? Det är väl dags för det snart – och här är man garanterat ensam om man springer runt och säljer för Jultidningsförlaget/Semic. Varför jag skulle välja just det förlaget ser ni på länken. Tyvärr dåligt med royalty, så sälja tidningar är nog ändå mer lukrativt.
Tycker ni att jag har svamlat färdigt för idag? Det tycker jag!