Igår var det Madaraka day. 1 juni 1963 var den dag som kenyanska flaggan hissades och nationalsången spelades för första gången. Det var den dagen Kenya blev självstyrande och ett halvår senare, på Jamhuri day 12 december, blev landet helt självständigt i förhållande till Storbritannien.
KBC berättar mer om gårdagens firande samt lite historisk bakgrund.

På Sveriges nationaldag på lördag så är det vernissage i Gamla stan i Stockholm, på J&L gallery, Stora Nygatan 21, mellan kl 12-16. Fotografen Mikaela Lindholm som följde oss några veckor under mars till maj har utställning tillsammans med övriga studenter på Mittuniversitetets bildjournalistprogram. Väldigt fina bilder har hon tagit!

Har ni möjlighet och lust så gå på utställningen!
Vi tycker det är synd att vi missar utställningen som kommer hålla på till 14 juni.

PS. I gårdagens Sundsvalls tidning kan ni läsa Cissis senaste reseberättelse.