I morse när Ellentin tagit bussen till skolan gick Anna och Jeremiah med Cissi, Ambros och mig för att ta bussen till Prestige Plaza. Som vanligt frågade vi 1. när vi klev på bussen, 2. när vi betalade och 3. när bussen verkade ta en annan väg – om den skulle stanna vid Prestige. Ja blev svaret tre gånger. När bussen ändå svängde av mot Yaya klev vi av och tog till apostlahästarna mot Little Angels kontor.

Det gjorde inget att vi gick eftersom vi ändå var tidiga och kom nästan en kvart före avtalad tid kl 9.30 med Susan och Muteru. Strax efter halvtio kom Fredrik och Primus och 10.15 kom Susan och efter ytterligare 5 minuter kom Muteru. Jag påtalade det nonchalanta i att kalla oss till ett möte kvällen före och sedan komma 45 minuter sent utan att be om ursäkt. Det verkade inte bekomma de två överhuvudtaget.

Vi hade ett möte som eventuellt kommer att resultera i att utländska familjer i landet kommer få regelbunden tät information om vad som händer i rätten, med LAN och annat. Får se hur det blir med det. Vi sa vad vi sagt till ambassadsekreteraren; att vi inte kan rekommendera svenska eller andra utländska familjer att adoptera från Kenya med nuvarande förutsättningar. Det finns ingen bortre tidsgräns för hur lång tid ett adoptionsärende kan ta och Little Angels menade sig inte kunna göra något för att påverka dumstollarna – oj förlåt – menar domstolen.

Att man “inte kan göra något” kör alltså även LAN med. Underligt hur det är…

Åkte senare till ambassadörens hemman för att i förväg fira Nationaldagen. Trevlig tillställning med goda snittar och tal av både avgående ambassadör Anna Brandt och en minister ur Kenyas regering.

Den fantastiska nyheten idag är att våra grannar Lundkvists blev klara idag med sin andra hearing och kommer få sin Adoption Order om två veckor! Så åtminstone en domare kan överraska positivt! (Samma domare som tyckte vi skulle valt Etiopien.) Hon hade en bra dag för familjen Anderssons Appointment of Guardian ad Litem (som vi fick klart 13 mars) blev också klart!

Medgången gör att jag hoppas lite mer på nästa fredag – trots att vår advokat sagt att det inte är stor chans att vår tid då inte blir struken.

OK – dubbelnegation är svårt – det är stor risk att vår tid nästa vecka blir struken.