Igår var vi lite osäkra på om vi behövde åka till domstolen idag. Våra grannar Lundkvists fick besked via SMS att de skulle infinna sig i rätten kl 9.00 så vi tänkte att det är säkrast att göra likadant. Min kostym, som jag köpte i december 1998, har jag tidigare inte använt lika frekvent som de senaste veckorna, så den börjar bli sliten. Kommer nog lämna kvar den i Kenya.
Hakuna jam (ingen trafikstockning) var dagens udda trafiksituation, så nästan samtidigt som Lundkvists, Sörlings och Muteru anlände vi till rätten strax före 8. Vi hann med varsin snabb kaffe på Java och Muteru som nyss återvänt från Sverige bjöd. Trevligt!

För oss och Lundkvist, som haft samma domare, var dagens övning en snabb tillställning. Domaren läste snabbt upp domslutet, innehållande vår och Ambros bakgrund och rekommendationer från de olika rapportskrivarna samt en egen bedömning att vi var lämpliga som föräldrar åt Ambros. Det var alltså idag det officiella beslutet fattades så det kändes bra att vara med, även om vi förstod att vi inte behövt vara det.

Midsommarafton kommer vi alltså framöver också fira som Ambros adoptionsdag!

Återkommer med mer info om dagen senare, men här är familjen återigen framför domstolen.