Skrev för några veckor sedan om folk som säger att de inte “kan göra något”. Vid tillfället hade jag en speciell person i åtanke men jag ändrar härmed uppfattning om nämnda – då som nu ej namngivna – person på Sveriges ambassad här i Nairobi.

I ett mejl skriver hon så här:

Tänkte bara uppdatera er på vad som har hänt sedan vi sågs senast.

Britterna tog upp frågan om de utdragna adoptionsprocesserna på det senaste mötet i EU-gruppen. Denna fråga kommer därmed att tas upp igen under det första mötet under det svenska ordförandeskapet. Tanken är att EU kommer med ett gemensamt uttalande om hur man ser på den utdragna processen.

Jag och nn (Mattias ändrade namnet) kommer att träffa en representant för den nederländska ambassaden imorgon och prata om samma sak.

Bra! Det finns möjlighet till förbättring av adoptionsprocessen här!