Han är fantastisk denne lille kille som vi idag hämtade på morgonen och hade hos oss hela dagen. Han tyr sig till oss och vill oftast vara i famn när okända är nära men sprallar loss rejält när vi är bara familjen; pratar, busar, tokskrattar ett ljuvligt kvillrande skratt. Han kan ena stunden skutta eller rusa omkring och nästa sitta och pillra med kritor eller pussel med stort tålamod.

Stövlarna som både storasyster och kusinerna Olsson har haft blev favoriter!

När Ambros skulle sova middag blev det en fantastisk stund med storasyster. Hon får berätta om det i sin blogg imorgon. Närhet är ledordet. Och närhet behöver han. Så länge Ambros är trygg med att vi är nära är han frimodig, och så när han tror/inser att vi ska skiljas åt blir det svårt. När vi kom tillbaka till barnhemmet var han sprudlande hela tiden när vi lekte och satte på pyamas (med linne under och tjocktröja över som alla barnhemsbarnen) ända tills han förstod att vi skulle gå. Då klamrade han sig fast vid Ellentin och tårarna kom…..

Idag fick vi också Sundsvallsbesök av Arne Selander som kom på kaffe i vår lilla lya och tog bild på hela familjen. Den går att hitta på hans blogg, vilket vi fick veta ikväll när Arne bjöd oss på toppenmiddag på hotellet där han och Eric sover inatt innan de reser hem. Gott med en trevlig middag med spännande diskussioner. Det hjälpte oss att skingra längtanstankarna efter det ledsna avskedet på barnhemmet.

Nu sover Ambros i sängen på barnhemmet och Ellentin här vägg i vägg. Kanske vi vuxna ska göra det snart också. Apropå säng så kan jag komplettera gårdagens inlägg om att barnsängen vi skulle kunna få hyra (via kontakt till personal på Eldon Villas) verkade som en gudagåva tills vi fick höra priset imorse: 200 shilling per dag dvs 6000 ( 600 kr) i månaden! För 600 kr skulle vi kunna KÖPA en enklare säng. Vi sa nej, men fick senare i em ett nytt prisförslag: 1500 shilling per månad! Vår hud säger att vi är rika. Våra kontoutdrag säger annat!
Också nu sa vi nej och gav ett maxbelopp på 1250 sh/mån. Så vi återkommer imorgon med nyheter om hur det budet tas emot.

Oj vad svårt det är att leva upp till intentionen att skriva korta inlägg….men nu gäspar jag och säger Lala Salama till er – och Asante sana för alla fina kommentarer och mejl!