Vi har kanske inte sagt så mycket om vad vi äter?
Det blir lite spännande nya hittepårätter så gott som varje dag. Utom köttfärssåsen första dagen och så – FAKTISKT – exklusiva tortillas med köttfärs, tomat och avokado idag. (Köttfärsen var riktigt het, så du skulle ha varit här på Ngong road Douglas!) Tomat kostar 6,90 kr/kg och den stora avokadon kostade 2 kr. Tortillabrödet däremot var rejält mycket dyrare än ICA:s egna.
Vi bor väldigt nära ett mycket bra köpcenter med den gigantiska shoppen Nakumatt. Där lär vi oss efter hand hur man gör. T ex låta en anställd väga och prismärka frukt och grönt innan man går till kassan.

Sparsamma med de kronor (nja shilling…) vi har, handlar vi den billigaste sorten av allt vi kan hitta. Så till den milda grad (som Astrid Lindgren skulle ha uttryck det) att jag fick rensa riset rejält för att få bort alla stenar och skaldelar! Ellentin tyckte smaken var mysko så nästa risköp satsade vi några shilling till.

Köttfärs har det blivit och korvar som såg märkliga ut men smakade bra. När Ambros är här blir det dock än så länge vegetariskt eftersom det är vad de äter på barnhemmet. De äter ofta en grytaktig röra av kokt potatis, morot, grön matbanan kompletterat med linser, spagetti osv. När han var här igår gjorde jag pasta och en relish (som zimbabwevännerna kallar det) av oljefräst lök, tomat och spenat. Till mellanmål småbananer, papaya, morotsjuice, varm mjölk, kex osv.
Idag var vår gullegosse på restaurang för första gången och åt ris och grönsaker.

Tja, det var lite om maten. Vi återkommer! Kul att ni är med oss!