Vi hade en ganska slö för- och eftermiddag men tog så småningom en tur mot Svenska skolan för Ellentin längtade efter bad. Väl där träffade vi både Duveskogs och Björklunds som också hade badutflykt. Ambros gillar verkligen att bada, men blir snabbare kall än övriga familjemedlemmar, så med ganska täta mellanrum fick han komma upp och värma sig. Efter lite bad och prat gick vi vidare mot Hamptons. Ellentin skulle bara ta en sista gungtur och hade ganska bra fart när gungrepet gick av och hon damp i backen med armbågen före. Hon fick riktigt ont och skrapmärken. Hon har haft otur på den lekplatsen! För ett tag sedan fick hon en sticka ganska djupt in i stortån. Som väl är blev inget brutet, men smärtan höll i sig länge.

Vakten på Hamptons är mer seriös än våra vakter. Man måste visa pass, eller det räckte att jag gjorde det som ansvarig man för sällskapet J Hittade inte passet men min ansvariga hustru hade tagit med det.

Sörlings hade tipsat om en etiopisk restaurang på Argwings Kodhek road. Där hade vi för avsikt att inmundiga söndagsmiddagen. Vi fick med oss Petra och Primus samt Lundkvists som var där på besök.

Restaurangen ser väldigt anspråkslös ut från vägen, med en ganska gryllig liten skylt, men innanför portarna var det en stor och fin anläggning. Vi satt ute och åt fantastiskt god etiopisk mat. När vi beställde maten sa kyparen att vi inte behövde beställa en rätt var, det skulle bli för mycket. Jag tyckte nästan att han var lite påstridig men vi följde rådet och när maten kom in visade det sig att en rätt var fullt tillräcklig för två. Totalpriset för sex vuxna och fyra barn var 3200 shilling, ca 320 kr! Väl värt fler besök! Stinna och nöjda åkte vi hem med vår nya taxivän Sam, en hyvens man som vi gärna vill vara stammisar hos. Han hade även ordnat en kamrat som körde hem de andra i sällskapet. De blev dock senare, för de hamnade i kö bakom en krock mellan en matatu och en citi hoppa.